will-pharma-gezondheidszorg-hero-4

Ons proces

Een dynamisch team dat uitblinkt in het verbeteren van het welzijn.

Verbeteren begint bij vertrouwen, en vertrouwen begint bij eerlijk zijn. Dat is waar wij in geloven. Daarom willen we transparant zijn over de werking van onze bedrijfsprocessen. Op deze pagina kan je het ontwikkelingsproces van onze producten terugvinden. Van grondstof tot gebruiker.

section_grondstof

1 grondstof

Een geneesmiddel bestaat meestal uit verschillende stoffen. Deze stoffen kunnen een plantaardige of dierlijke oorsprong hebben. Tegenwoordig worden de meeste grondstoffen voor medicijnen echter synthetisch gemaakt. Een stof met een geneeskrachtige werking kan soms zowel in de natuur worden gevonden als synthetisch worden gemaakt. Wat betreft de werkzaamheid van het middel maakt de productiewijze niet uit. De moleculen zijn identiek en de werking dus ook. Will Pharma streeft ernaar zoveel mogelijk te werken met stoffen vanuit natuurlijke oorsprong.  

will-pharma-proces-grondstof-01
section_productie

2 Productie

Naast het werkzame bestanddeel zijn er meestal ook hulpstoffen nodig, bijvoorbeeld:

  • vulstoffen (om meer volume te geven);
  • kleurstoffen;
  • smaakstoffen;
  • bindmiddelen (waardoor de verschillende ingrediënten tot een tablet kunnen worden geperst);
  • gladde coating (zodat het geneesmiddel beter uit de verpakking komt en makkelijker kan worden doorgeslikt);
  • granuleermiddelen (stoffen die invloed hebben op de snelheid waarmee een tablet in de maag oplost);
  • beschermende coating (laagje dat ervoor zorgt dat een pil pas in de darm oplost en niet in de maag).

Onze geneesmiddelen worden ook continu getest. Vanaf de start van het proces tot aan de aflevering aan de patiënt worden de zorgproducten opgevolgd, getest en gecontroleerd op werkzaamheid en/of bijwerkingen. Dit gebeurt om de patiëntveiligheid te garanderen. Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) beoordeelt en bewaakt in België de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen.

will-pharma-proces-productie-01-v3
section_verpakking

3 verpakking

Naast het 'normale potje met geneesmiddelen' wordt medicatie steeds vaker in blisters (of doordrukstrips) verpakt. Dat is namelijk veel hygiënischer. Op deze manier kunnen pillen van de blisters afgeknipt worden. Zo kunnen geneesmiddelen bijvoorbeeld handig worden meegenomen. 

will-pharma-proces-verpakking-01
section_transport

4 transport

Het is van belang dat onze zorgproducten op een geconditioneerde manier worden getransporteerd. De geneesmiddelen worden continu opgevolgd, namelijk onder welke omstandigheden ze worden vervoerd. Wanneer de zending vertrekt worden ze gecontroleerd. Tijdens het vervoer ook. En bij aankomst op de bestemming worden ze nogmaals gecheckt. Dus niet enkel bij opslag, maar ook voor, tijdens en na het transport vinden controles onder strenge voorwaarden plaats.

will-pharma-proces-transport-01
section_warehouses

5 magazijnen

In het distributiecentrum worden alle geneesmiddelen opgeslagen. De producten komen hier voor het eerst het land binnen. De zorgproducten worden hier nogmaals gecontroleerd en onder strenge voorwaarden opgeslagen. Door geneesmiddelen op te slaan, is er altijd voldoende voorraad aanwezig om de lokale markt snel te voorzien. Zo kunnen we op een dynamische manier met de zorgmarkt meeschakelen.

will-pharma-Proces-Warehouse-Nederland-4
section_groothandel

6 groothandel

Tijdens deze stap voorzien we groothandels, apotheken en hospitalen van hun gezondheidsmiddelen. De groothandels slaan de zorgproducten eerst zelf nog op. Van daaruit verdelen ze naar de lokale stadsapotheken. Deze apotheken bestellen bij de groothandel, en de groothandel bestelt bij de farmaceutische bedrijven. Vaak bestellen groothandels bij verschillende bedrijven om hun volledige assortiment samen te stellen.

will-pharma-proces-warehouse-04
section_apotheek

7 apotheek

De arts schrijft medicatie voor, waarbij de patiënt die van een apotheek ontvangt. Het leveren van geneesmiddelen gebeurt dus in de apotheek. De apotheker houdt zich, naast het voorzien in gezondheidsproducten, ook bezig met voorlichting aan en begeleiding van patiënten. Hij controleert of verschillende medicatie samen gebruikt kan worden en of de zorgproducten kunnen worden gebruikt bij het betreffende ziektebeeld.

will-pharma-proces-apotheek-01
section_patient

8 patiënt

Patiënten willen tegenwoordig graag meedenken over hun eigen zorg. 'Samen beslissen' komt steeds vaker voor. Voor veel ziektes en aandoeningen zijn daarom patiëntenverenigingen opgericht om lotgenoten met elkaar in contact te laten komen. Deze verenigingen komen ook op voor de belangen van patiënten, hun ouders en andere familieleden. Vergeleken met vroeger heeft de eindgebruiker van de medicatie dus een grotere rol. Dit draagt, samen met de rol van het farmaceutische bedrijf, de dokter, apotheker en alle andere schakels, bij aan de verbetering van het welzijn van de patiënten.

will-pharma-proces-patient-01